آموزشی, پوست

بی حسی در لیزر درمانی

بی حسی در لیزر درمانی

استفاده از بی حسی در لیزر درمانی یکی از روش های موثر به جهت کاهش درد و اضطراب مراجعه کنندگان می باشد. معمولا برای درمان با لیزر از روش های بی حسی مختلفی استفاده می شود که ما در ادامه ی این مطلب از امورفیا در خصوص بهترین روش های بی حسی در لیزر درمانی اطلاعاتی را به شما ارائه خواهیم داد.

روش های بی حسی در لیزر درمانی

معمولا از طریق خنک کردن اپیدرم یا استفاده از بی حس کننده های موضعی در محل درمان بی حسی انجام خواهد شد. البته این موضوع که کدام روش بی حسی برای درمان با لیزر مناسب تر است بستگی به مدت زمان درمان، میزان تحمل بیمار، نوع درمان و استفاده از دستگاه لیزر خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: مراقبت های قبل و بعد از لیزر درمانی

به عنوان مثال برای درمان هایی مانند رفع موهای زائد معمولا از روش های خنک کننده ی تماسی مانند کیسه یخ یا داروهای موضعی به منظور بی حسی استفاده می شود اما چنانچه درمان به منظور جوانسازی و روشی تهاجمی صورت بگیرید حتما باید علاوه بر استفاده از بی حس کننده های موضعی داروهای خوراکی ضد درد نیز برای بیمار تجویز شود. با توجه به اینکه برخی از افراد با این سوال مواجه می شوند که ایا بی حسی اثر لیزر را کم میکند ؟ باید گفت استفاده از بی حسی برای کاهش درد به شدت توصیه می شود پس با توجه به اینکه برخی از افراد این نظر را دارند باز هم استفاده از روش های بی حسی توصیه می شود.

روش های بی حسی در لیزر درمانی

خنک کردن اپیدرم

یکی از بهترین و معمول ترین روش های بی حسی در لیزر، خنک سازی اپیدرم است. نکته ی مثبت در این روش کاهش درد و ناراحتی و محافظت از لایه ی اپیدرم پوست می باشد. معولا خنک کردن اپیدرم با روش های مختلفی به شرح ذیل انجام می گیرد.

  • استفاده از یخ
  • استفاده از غلتک های خنک کننده
  • خنک کننده های تماسی در هندپیس لیزر

لازم است بدانید برخی از دستگاه های لیزر موهای زائد دارای سیستم های خنک کننده و کولینگ به صورت توکار هستند و این امر سبب می شود درجه حرارت دستگاه در طول پالس های مختلف خیلی افزایش پیدا نکند.

به عنوان مثال دستگاه های لیزر IPL در گروه لیزرهای دارای خنک کننده های تماسی می باشند به نحوی که خنک کننده در سر دستگاه لیزر بوده و همین امر باعث خنک نگه داشتن سطح پوست بیمار خواهد شد.

خنک کردن اپیدرم

خنک سازی با اسپری خنک کننده

روش دیگر برای خنک کردن و کاهش درد دستگاه لیزر موهای زائد استفاده از اسپری های خنک کننده می باشد. معمولا از اسپری خنک کننده قبل و بعد از پالس های لیزر استفاده می شود، با تمام شدن اسپری خنک کننده باید آن را تعویض نمایید.

خنک سازی با هوای پر فشار

این روش خنک سازی غیر تماسی بوده و معمولا از آن در لیزر درمانی های غیرتهاجمی استفاده می شود. در حقیقت از طریق جریان پر فشار هوا از طریق یک شیلنگ جداگانه به ناحیه ی درمان، خنک سازی و در نتیجه کاهش درد صورت می گیرد.

بی حس کننده های موضعی

از دیگر روش های کاهش درد در زمان لیزر استفاده از بی حس کننده های موضعی می باشد. از جمله بی حس کننده های موضعی عبارت است از لیدوکائین 5-4 درصد (L.M.X) که بدون تجویز پزشک می توانید آن را دریافت کنید و لیدوکائین 2.5 درصد و پریلوکائین 2.5 درصد (EMLA) که برای دریافت آن باید نسخه ی پزشک به همراه داشته باشید.

لیدوکائین 30 درصد و BLT (بنزوکائین 20 درصد، لیدوکائین 6 درصد، تتراکائین 4 درصد) از دیگر بی حس کننده های موضعی هستند که باید توسط پزشک داروساز ساخته شوند.

بی حس کننده های موضعی

برای استفاده از تمامی بی حس کننده های موضعی عنوان شده لازم است در ناحیه ی درمان از الکل استفاده کرده سپس بر روی موضع مربوطه مقداری از پمادهای عنوان شده را مالیده و آن را با یک پوشش پلاستیکی بپوشانید.

بی حس کننده های موضعی

چنانچه قصد دارید از پماد بی حسی برای لیزر استفاده نمایید می توانید به مدت 15 دقیقه از BLT استفاده نمایید، اما چنانچه برای روش های تهاجمی مانند جوانسازی یا حذف تتو و خالکوبی قصد استفاده از بی حس کننده ی موضعی را دارید باید از پماد بی حسی موضعی قوی استفاده کنید می توانید به مدت 45 دقیقه از پماد BLT استفاده نمایید.

لازم است برای استفاده از خدمات زیبایی و روش های بی حسی حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید چرا که گاهی اوقات ممکن است آلرژی یا حساسیت به پمادهای بی حسی منجر به ایجاد سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، کاهش ضربان قلب، تهوع، احساس گرما، کاهش سطح هوشیاری و… در بیمار شود. به همین جهت باید به مقدار اندازه در ناحیه ی درمان از پمادهای بی حسی استفاده شود.

طول درمان، مساحت و ناحیه ی درمان، شرایط بیمار و روش درمان همگی در انتخاب میزان و نوع بی حس کننده ها موثر هستند.

طرز استفاده از پلاد زایلاپی برای لیزر

برای استفاده از پماد زایلاپی طبق مراحل ذیل پیش بروید:

  • ابتدا ناحیه ی درمان را شسته و خشک نمایید.
  • حال یک لایه از پماد زایلاپی را بر روی ناحیه ی درمان بمالید.
  • لازم است 15 تا 20 دقیقه زمان دهید تا پماد بر روی پوست اثر کند.
  • توجه داشته باشید که نیم ساعت قبل از شروع درمان از این پماد استفاده نمایید.

طرز استفاده از پلاد زایلاپی برای لیزر

معمولا توصیه می شود بر روی پماد از یک کیسه تمیز یا چسب پانسمان استفاده شود. بعد از حدود بیست دقیقه این چسب برداشته شده و لیزر موهای زائد انجام خواهد شد. برای اطلاع از قیمت پماد بی حسی زایلاپی می توانید به صفحه ی پماد بی حسی زایلاپی مراجعه نمایید. از این پماد بی حسی برای اپیلاسیون و روش های لیزردرمانی استفاده می شود.

بی حس کننده های تزریقی

معمولا از بی حس کننده های تزریقی برای رفع موهای زائد استفاده نمی شود بلکه از آن در حذف خالکوبی و تتو استفاده می کنند.

معمولا برای لیزر موهای زائد از لیدوکائین 2-1 درصد (mg/ml 10) در اپی نفرین 100000/1 استفاده شده که خیلی سریع باعث بی حسی شده و بعد از چند ساعت اثر آن از بین می رود.

بی حس کننده های تزریقی

داروهای ضد درد

در برخی از مواقع نیز با توجه به نظر پزشک از داروهای ضد درد برای لیزر درمانی استفاده می شود. داروهای خوراکی ضد درد معمولا یک ساعت قبل از شروع درمان به بیمار داده می شود توجه داشته باشید اگر از داروهایی مانند هیدروکودون (کدئین) استفاده کرده اید بعد از درمان از رانندگی خودداری نمایید.

معمولا از دیازپام 10-5 میلی گرم به صورت خوراکی برای کاهش استرس و اضطراب استفاده می شود همچنین پزشک از ترامادول 100-50 میلی گرم، کتورولاک 20-10  میلی گرم به صورت خوراکی یا 60-30 میلیگرم به صورت عضلانی یا هیدروکدون با استامینوفن (استامینوفن کدئین 500/5 میلی گرم) یک یا دو قرص خوراکی استفاده می کند.

پنوماتیک پوست

برخی از دستگاه های لیزر موهای زائد دارای پنوماتیک پوست در خود دستگاه بوده و گروهی دیگر از دستگاه های لیزر موهای زائد فاقد این بخش بوده و باید آن را به صورت جداگانه خریداری و به سر لیزر متصل نمایید.

صاف کننده پنوماتیک پوست از جمله روش های بی حسی و کاهش درد جدید هستند که در آن از طریق وکیوم یا فشار مکش پوست به سر دستگاه چسبیده و صاف خواهد شد. فشار مکش سبب کاهش درد خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید