آموزشی, تجهیزات زیبایی

مقایسه دستگاه های لیزر در درمان ضایعات عروقی

مقایسه دستگاه های لیزر در درمان ضایعات عروقی

ما در این مقاله از امورفیا تصمیم داریم به مقایسه دستگاه های لیزر در درمان ضایعات عروقی بپردازیم. اگر با انواع دستگاه ها و تفاوت های دستگاه های لیزر جهت درمان ضایعات عروقی آشنایی ندارید به شما پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

دستگاه های در حال حاضر جهت لیزر درمانی ضایعات عروقی قرمز

از جمله بهترین دستگاه ها جهت درمان ضایعات عروقی قرمز و مقایسه دستگاه های لیزر در درمان ضایعات عروقی میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:

لیزر KTP

لیزر پتاسیم تیتانیل فسفات در قیاس با دیگر دستگاه های لیزر ضایعات عروقی با خطر تغییر رنگدانه ای و ایجاد اسکار آتروفیک در ناحیه ی بینی همراه می باشد. این لیزر با طول موج 532 نانومتر توسط اکسی هموگلوبین جذب شده و به جهت درمان ضایعات عروقی سطحی و آنژیومها مناسب خواهد بود.

لیزر KTP

طول موج این لیزر توسط ملانین اپیدرم جذب میشود و برای انواع پوست روشن مناسب است، توجه داشته باشید که لیزر KTP با طول موج 532 نانومتر احتمال پارگی رگ ها را کاهش خواهد داد.

لیزرهای رنگی پالسی

این لیزرها به جهت درمان ضایعات عروقی قرمز که در اثر آفتاب به وجود آمده است موثر بوده و به شدت جذب اکسی هموگلوبین خواهد شد، اگر به دنبال لیزری به جهت درمان ضایعات عروقی مادرزادی مانند آنژیومهای نوزادی یا لکه های شرابی هستید بهترین انتخاب لیزرهای رنگی پالسی است.

دستگاه های جدید لیزرهای پالسی دارای سیستم خنک کنندگی، قطر دسته پرتو بیش تر و پالس زیادتری می باشند، این لیزرها نیز در پوست روشن کاربرد دارند.

نور پالسی شدید (IPL)

دستگاه های IPL طیفی از طول موج ها را ایجاد میکند و برای درمان ضایعات عروقی قرمز کاربرد دارد، در تصویر ذیل میتوانید هندپیس IPL را جهت درمان ضایعات عروقی قرمزبا حداکثر طول موج های 670-500 نانومتر و 1200-870 نانومتر ساطع میکند را مشاهده کنید.

نور پالسی شدید (IPL)

این طول موج ها علاوه بر اکسی هموگلوبین، ملانین را هدف قرار خواهد داد، طول موج های کوتاه ضایعات سطحی و طول موج های بلند ضایعات عمیقی را مورد هدف قرار خواهند داد. به همین دلیل است که دستگاه های آی پی ال قادر به درمان ضایعات عروقی و ضایعات پیگمانته می باشد.

از این دستگاه برای درمان مناطق وسیع ناشی از آفتاب میتوان استفاده کرد، دستگاه های جدیدتر دارای سیستم توکار خنک کننده به جهت محافظت از لایه ی اپیدرم پوست است.

احتمال تغییرات پیگمانتاسیون به صورت موقت در درمان با ILP وجود دارد. از این دستگاه در پوست های فیتزپاتریک I-IV و V استفاده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: انواع پوست فیتزپاتریک و نحوه پیدا کردن نوع پوست

لیزرهای آرگون

گروه دیگری از لیزرها که به جهت درمان ضایعات عروقی به کار میرود لیزرهای آرگون با طول موج 500 نانومتر است. طول موج کوتاه و جذب بالا سبب میشود که طول موج های لیزر توسط ملانین ها جذب شده و با هیپوپیگمانتاسیون همراه است، بطور کلی امروزه از لیزرهای آرگون به جهت درمان ضایعات عروقی استفاده نمی شود.

لیزرهای آرگون

لیزرهای الکساندرایت، دیود و Nd:YAG

مناسب برای درمان تلانژکتازی های عمقی، از این گروه لیزرها که تا حدودی توسط اکسی هموگلوبین جذب میشود میتوان به جهت درمان ضایعات عروقی آبی مانند وریدهای عنکبوتی و شبکه های پا در لایه ی درم عمقی استفاده کرد.

این لیزر با طول موج های 755، 940-800 و 1064 نانومتر توسط دزوکسی هموگلوبین و مت هموگلوبین جذب خواهند شد. توجه داشته باشید که لیزر 1064 نانومتر جذب ملانینی کمی داشته و برای پوست فیتزپاتریک تیره مناسب است.

لیزر طول موج بر حسب نانومتر
لیزر پتاسیم تیتانیل فسفات 532
لیزرهای رنگی پالسی 585، 590، 595 و 600
نور پالسی شدید 500 و 1200

 

دیدگاهتان را بنویسید